Най-богатите за 2020 година

Най-богатите за 2020 година Снимка: www.wikipedia.org

Кои са хората с най-много средства през тази корона-година?

Най-богатите хора на Земята не са имунизирани срещу коронавируса. Докато пандемията засили действието си в Европа и Америка, глобалните пазари на акции се разразиха, като събраха много богатства. Към 18 март, когато е съставен този списък, Forbes отброява 2095 милиардери. От милиардерите 51% са по-бедни, отколкото бяха миналата година. В сурово изражение световните милиардери струват 8 трилиона долара.

Джеф Безос е най-богатият човек в света за трета поредна година, въпреки че отпусна акции на Amazon на стойност 36 милиарда долара на бившата си съпруга Маккензи Безос, като част от развода им през миналото лято. Той има 113 милиарда долара, натрупани от 15% увеличение на акциите на Amazon, спрямо 2019 г. 

Гигантът за електронна търговия е в центъра на вниманието на фона на пандемията. Той наема 100 000 работници на пълно и непълно работно време, за да помогне за задоволяване на увеличеното търсене. Онлайн потребителението скочи, защото хората остават вкъщи и пазаруват в мрежата. 

Бил Гейтс запазва мястото си като номер две сред най-богати, следван от луксозния магнат Бърнард Арно. Арно измести Уорън Бъфет, който за първи път се мести на третото място. Алис Уолтън, наследница на богатството на Уолмарт, е най-богатата жена, класирана на 9-то място с 54,4 милиарда долара. Общо 241 жени са в списъка, включително 7, които споделят богатство със съпруг, брат или дете. 

Най-големият производител в доларово изражение Куин Еинглин (Qin Yinglin), най-богатият свиневъд в света. Той е класиран под номер 43 и разполага с 18,5 милиарда долара. Свиневъдът прави скок с 14,2 милиарда долара от списъка за 2019 г., след като акциите на компанията Muyuan Foods почти се утроиха. Причината бе, че африканският свински грип намали предлагането на свине и повиши цените. 

Общо 267 души, които съставиха миналогодишния списък, отпаднаха, тъй като бизнесът им се разпадна. точка. Сред най-забележимите отпадащи е Адам Нойман от WeWork. Други 21 души загинаха. 

Все пак Forbes намери 178 нови милионери, родом от 20 страни. Някои от тях, като основателят и изпълнителен директор на Zoom Video Communications Ерик Юан, видяха услугата си да процъфтява именно на фона на настоящата ни реалност - изолация. САЩ остава страната с най-много милиардери - 614, следвана от Китай (включително Хонконг и Макао) - с 456.

Топ 20 на най-богатите за 2020 година:


Целият списък в реално време може да видите тук.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: