Путин въведе санкции срещу 15 оръжейни български фирми

Путин въведе санкции срещу 15 оръжейни български фирми

Правителството на РФ утвърди списък на чуждестранните компании, които попадат под санкции в областта на военно-техническото сътрудничество

Руското правителство утвърди списък на юридическите лица, по отношение на които ще се прилагат специални икономически мерки в областта на военно-техническото сътрудничество. Постановлението за това вече е подписано, съобщават на официалния правителствен сайт.

В списъка са включени 74 организации от  Великобритания, Германия, Канада, Литва, Словакия, Полша, Чехия, Черна Гора, Естония и САЩ. България е на челно място в санкционния списък с 6 фирми. С компаниите от този списък са забранени сделки в областта на военно-техническото сътрудничество.

Постановлението е подготвено в изпълнение на Указа на президента "За прилагане на ответни специални икономически мерки във връзка с неприятелските действия на някои чужди държави и международни организации".

През май 2022 г., като част от изпълнението на същия указ, правителството одобри списък на юридическите лица, по отношение на които се прилагат специалните икономически мерки. В него бяха включени над 30 организации, повечето от които са бивши дъщерни дружества на "Газпром".

С подписването на настоящия документ се внасят изменения в Постановление № 851 на правителството от 11 май 2022 г.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: