Тръмп: Спечелих изборите два пъти и сега, очевидно, трябва да го направя отново

Тръмп: Спечелих изборите два пъти и сега, очевидно, трябва да го направя отново Снимка: whitehouse.gov

45-ият президент на САЩ Доналд Тръмп смята, че вероятно трябва да участва в изборите, за да направи страната „отново успешна, безопасна и велика“

Обръщайки се към своите поддръжници на митинг, той заяви, че пътуването му с тях "едва сега е започнало".

„Два пъти се кандидатирах и спечелих два пъти“, каза Тръмп на митинг в Тексас. На изборите през 2020 г. той каза, че се е представил „много по-добре от първия“, когато е избран за президент. Той отбеляза, че е получил няколко милиона повече гласове, отколкото през 2016 г. и повече от „всеки действащ президент на страната ни в историята“. „Сега, за да бъде нашата страна отново успешна, безопасна и велика, вероятно ще трябва да го направя отново“, каза Тръмп (цитиран от Fox News).

Джо Байдън на изборите през 2020 г. получи според официалните данни 306 електорални гласа, Доналд Тръмп - 232 гласа. Тръмп не признава поражението си и смята, че резултатите са били нагласени. Това накара поддръжниците му да щурмуват Капитолия в началото на 2021 г.

 Байдън стана най-възрастният държавен глава към момента на встъпването си в длъжност. Той възнамерява да участва в изборите през 2024 г., но все още не е взел окончателно решение.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: