Как да тренираме красиво паметта си?

Как да тренираме красиво паметта си? Снимка: Dior.com

Dior пусна настолна игра - разпечатай и се забавлявай
Модна къща Dior пусна подкаста за модата, изкуството и красота Dior Talks. Това е един прекрасен начин да се забавлявате у дома. 
Подкастът е полезен и интересен, но точно такива са и редица други онлайн дейности. Не много от тях обаче са достъпни извън екрана. За да се възползвате офлайн от играта, трябва да имате само принтер.   

Новата игра е посветена на най-важните аспекти на вселената Dior, но освен това развива паметта. Както винаги гениалните неща са простички. В играта ще обръщате и сдвоявате карти, но не какви да е, а такива със снимки на Бриджит Нидермайер, скъпоценни камъни, изящно бельо, легендарни предмети и символи от миналото и всякакви ювелирни изделия. 

„Най-добрите забавления в живота ми бяха шарадите, на които моите приятели и аз играем от двадесет години. По време на професионалната си кариера никога не съм получавал такова удоволствие, както по време на тази игра." Така в автобиографията си Кристиан Диор припомня любовта си към забавленията и игрите, както към гатанките, така и към ролевите игри, в които е достатъчно силен.   


За Кристиан Диор това е малка крачка от любовта към настолните игри до страстта към развиване на паметта. 
Да усъвършенства и поддържа паметта си, това е един от най-стимулиращите фактори в живота на кутюриера: „Прекарах вечери, развивайки търпението си или се наслаждавах на много исторически мемоари, които са ми любимо четиво."   

Броят на играчите е неограничен, а всички материали може да изтеглите тук.  


Как се играе: 
1. Изтеглете и разпечатайте картите, така че от едната страна да има златни звезди, от другата - снимки (или ги закрепете, след като изрежете). 
2. Поставете снимките на масата „с лицето надолу“. 
3. Отворете две карти. Ако са еднакви, сформирайте двойка и повторете хода. Ако ви се паднат различни изображения, ред е на следващия играч.
4. Победител е този, който е събрал най-много сдвоени снимки. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: