Стотици паднаха в голяма река, след като в Индия се срути мост (обновена)

Стотици паднаха в голяма река, след като в Индия се срути мост (обновена) Снимка: lbc.co.uk

Най-малко 141 души са загинали в катастрофалната ситуация, а спасените са 177, съобщи ВВС.

Това е втора трагедия в рамките на два дни, след смазаните от тълпата 154 души в южнокорейската столица Сеул. 

Тежкият инцидент в Индея се случи в гр. Морби, на мост над река Мачу, в западния индийски щат Гуджарат. Снимки от местопроизшествието показват още десетки хора да висят над водата от частично потопения в реката мост. 

Трагедията се е случила само  дни, след като 230-метровият пешеходен мост е бил отворен отново след ремонт. Той е архитектурен паметник от времето на британската колонизация през 19-ти ве и е популярна туристическа атракция в района. 

Индийският премиер Нарендра Моди, който е на тридневно посещение в Гуджарат – регионът, в който е роден, каза, че е "дълбоко натъжен от трагедията" и обеща причините за трагедията да се разследват обстойно.

Видеоклиповете показват сцени на хаос, докато спасителните екипи и притеклите се на помощ минувачи се опитват да спасят хората, вкопчили се в развалините от моста. Според кадри от видеонаблюдението, в момента на инцидента на моста е имало около 400 души, включително много деца

На място са изпратени и екипи за спешна помощ от съседните области, за да помогнат в спасителните операции. Спасителните работи продължават. Правителството на щата Гуджарат започна разследване за причините на трагедията.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: