Задава се американска версия на Евровизия

Задава се американска версия на Евровизия Снимка: Flickr

Едно от най-популярните музикални състезания в света тръгва от Стария континент и се запътва към САЩ.

Екипът, който стои зад осъществяването на Евровизия, обяви старта на ново шоу - „The American Song Contest”. То е планирано да се проведе през ваканционния сезон 2021 г.


„Американската версия на Евровизия, както за момента е замислена, ще постави артистите от един щат срещу такива от други щати в серия от 5-10 квалификационни състезания. Те ще се излъчват по телевизията. Предаванията ще продължат с полуфинали и ще завършат с уникален праймтайм гранд финал“, заявяват от Евровизия.


Евровизия е ежегодно състезание, което изправя един срещу друг певци от държави членки на Европейския съюз за радио и телевизия.


Състезанието е помогнало за стартирането на кариерите на много артисти, включително на победители като Селин Дион и АББА.


Уникалното наследство на Евровизия датира от 65 години и популярността му по света продължава да се увеличава“, каза в изявление Мартин Устердал, изпълнителен ръководител на Евровизия.


„Време е Америка да изживее този спектакъл чрез състезанието близнак „The American Song Contest - каза той. - Любовта към музиката е универсална. Музикален празник, като Евровизия, която отдава чест на всички жанрове и стилове, може да преодолява граници и да обединява хората... Вълнуваме се, че сме намерили правилните партньори, които да предложат нова серия от предавания. Феновете по цял свят ще се влюбят в тях и ще могат да споделят това уникално състезание с американците.“

.

До започването на състезанието ще бъде сформирана група от американски музикални професионалисти от всички жанрове, която ще се казва The American Song Contest Academy.


Те ще създадат журита от артисти и популярни личности от музикалната индустрия, които заедно с местна публика ще изберат топ таланти от всички 50 щата, които да се състезават. Представителите на щатите могат да бъдат самостоятелни артисти, дуети или групи с до шестима членове.


Евровизия е толкова известна в световен мащаб, че е имало партита за гледане на състезанието по цял свят. През юни Netflix пусна и комедийния филм „Музикалният конкурс Евровизия: Сагата на огъня" (Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga). В главните роли са Уил Ферел и Рейчъл МакАдъмс. Те играят двойка поп певци, следващи мечтата си да се състезават в конкурса. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: