Празникът на курорта, минералната вода и Балкана започна във Вършец

Празникът на курорта, минералната вода и Балкана започна във Вършец Снимка: Община Вършец

Празникът ще продължи до края на август, а тържествата са посветени на 172 години от обявяването на Вършец за курорт

Община Вършец привлича хиляди туристи през летния туристически сезон с богата и ранообразна развлекателна програма, с която се отбелязва традиционният Празник на курорта, минералната вода и Балкана. Проявите започнаха на 17 юли и ще продължат до 29 август.

В тазгодишния празник са включени безплатни прожекции на нови български и чуждестранни филми в летния амфитеатър в Боровия парк, конни състезания по прескачане на препятствия, турнир по тенис на корт, концерти на гостуващи известни изпълнители и на местни състави, изложби, литературни конкурси, детска рисунка на асфалт, състезания за деца по майсторско управление на велосипеди, театрални постановки за деца и възрастни, танцови спектакли, кулинарен фестивал и т.н. 

Занаятчии от цялата страна ще предлагат в дървени къщички по алеята с чинарите в центъра на Вършец свои ръчно изработени произведения.

Цял месец ще има безплатни кино прожекции, които ще се провеждат в летния амфитеатър в града. Киноманитете ще имат възможността да видят някои от най-популярните заглавия от последните години. В програмата са включени както родни, така и чужди продукции. Помислено е и за най-малките, които ще могат да гледат безплатно анимации. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: