Отвличане на семейство в южна Калифорния завърши фатално

Отвличане на семейство в южна Калифорния завърши фатално Снимка: usnews.com

Двамата родители, 8-месечното им бебе и чичото на детето са открити мъртви в овощна градина в долината Сан Хоакин, на 200 км от дома им, съобщи местната полиция.

„Най-лошите ни страхове се потвърдиха. Изчезна цяло семейство. И още не знаем защо“, каза шерифът на окръга на пресконференция в сряда вечерта. Мрачното съобщение дойде, след като властите разпространиха в сряда видеозапис от улична камера, заснет в понеделник, на който се вижда как мъж отвлича семейството от семейната им транспортна фирма в гр. Мърсед, с един от техните камиони. 

Записът е бил открит след призив на близките на отвлечените към собствениците на магазини и офиси в близост до компанията на жертвите, а полицията незабавно е обявила отвлечените за издирване, съобщи usnews.com.

Властите казват, че похитителят е 48-годишен осъден крадец, който е бил задържан, след като негови роднини са съобщили на полицията, че е признал отвличането. Преди да го арестуват, похитителят е направил опит за самоубийсто и е в критично състояние. Мотивът за отвличането не е установен.

Жертвите са от индийски произход. Похитителят, който е латинос, не е искал откуп. Той е бил осъден през 2015 г. на 11 години за грабеж с използване на огнестрелно оръжие, но е бил освободен условно. Разследващите не са открили връзка между него и отвлеченото семейството. Според тях жертвите са набелязани случайно. Камионът, с който са били отвлечени, е открит опожарен.

Следователи и техници от криминалната лаборатория при Министерството на правосъдието на Калифорния продължават да обработват местопрестъплението в земеделския район на Сан Хоакин.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: