Международни експерти ще обсъждат адаптирането към климатично неутрална икономика

Международни експерти ще обсъждат адаптирането към климатично неутрална икономика Снимка: АИКБ

АИКБ събира днес в София международни експерти, за да обсъдят възможностите и предизвикателствата пред бизнеса при адаптирането към климатично неутрална икономика

Асоциация на индустриалния капитал в България събира днес в София международни експерти, за да обсъдят възможностите и предизвикателствата пред българските предприятията при адаптирането към климатично неутрална икономика. Събитието на високо равнище ще се проведе на 26 септември в София Хотел Балкан, а негов съорганизатор е секция: „Единен пазар, потребление и производство“ (INT секцията) на Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК).

 

Форумът „МСП, предприятия на социалната икономика, занаяти, свободни професии: възможности и предизвикателства на зеления преход“ ще протече в три панела. Това са „Международни и европейски пътища към успешен зелен преход на МСП“, „Предизвикателства пред климатичния преход за МСП в настоящата геополитическа криза – добри практики и решения“ и „МСП и новите технологии – поглед от света, Европейския съюз и България?“.

 

Сред участниците ще бъдат представители на Европейския парламент, Европейската комисия, Организацията за икономическото сътрудничество и развитие (ОИСР), бизнес организацията на ООН (UNIDO), Европейската инвестиционна банка, Българска банка за развитие, представители на синдикални организации и др.

 

Събитието ще се съсредоточи върху актуални въпроси като възможните пътища за подпомагане на малките и средни предприятия в прехода към климатична неутралност, съчетавайки го с възможностите, предлагани от цифровизацията и обезпечаването на настоящите геополитически рискове.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: