Алла Пугачова иска да бъде "чуждестранен агент"

Алла Пугачова иска да бъде "чуждестранен агент" Снимка: teleprogramma.pro

Примата на руската поп-музка изрази това свое желание, след като руското правосъдно министерство обяви съпруга й, комика Максим Галкин, за чуждестранен агент.

В профила си в Instagram Пугачова насочи обръщението си към Министерството на правосъдието на Руската федерация:

„Моля да ме впишете в редиците на чуждестранните агенти на моята любима страна, защото съм солидарна с моя съпруг, честен, достоен и искрен човек, истински и неподкупен патриот на Русия, който желае на Родината просперитет, мирен живот, свобода на словото и край на смъртта на нашите момчета за илюзорни цели, които превръщат страната ни в изгнаник и затрудняват живота на нашите граждани“.

Така с няколко думи Алла Пугачова изрази смелата си човешка и гражданска позиция.

Министерството на правосъдието обяви Максим Галкин за "чуждестранен агент" на 16 септември. Според ведомството, известният телевизионен водещ и хуморист е финансиран и от Украйна. Като основание за класификацията му като „чуждестранен агент”, министерството посочва „извършване на политическа дейност“.

По този повод Максим Галкин, който междувременно изнася с успех хумористичните си спектакли в Европа, се обърна към Министерството на правосъдието така: „Искреността и честността на достойните хора, какъвто се надявам, че съм, не се заплаща. Не продавам мнението и мислите си и не купувам чужди. Не се занимавам с търговия със съвест“.

Алла Пугачова и Максим Галкин са семейство от 2011 г. и родители на 9-годишните близнаци Лиза и Хари. Семейството прекара няколко месеца в Израел, но неотдавна певицата се завърна в Русия, по повод началото на учебната година и по нейни думи, „за да подредя нещата в моята и във вашите глави“. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: