Това е неизменна част от седмичната програма на Барбара Такрей от Манчестер

Това е неизменна част от седмичната програма на Барбара Такрей от Манчестер Снимка: ukdaily.news

20 километра седмичен крос на 84 години

Започнала е да тича редовно на 77 години, но особено се увлякла по полезния си навик по време на карантината. Казва пред ВВС, че бягането я поддържа в отлична форма. Съгражданите ѝ вече са свикнали да я виждат в спортен екип и маратонки, да тича с постоянна скорост по улиците на града. 

Барбара очевидно обожава активния си начин на живот и кипи от енергия. Тренира два пъти седмично, пробягвайки по 10 километра. През другите дни си е поставила за цел да прави по 10 000 крачки дневно, които брои със специален часовник – купила си го е с ваучери от £ 25, които е спечелила като най-бързата бегачка в своята възрастова група в състезанието Trafford 10k. 

Бившата образователна деятелка поддържа оживена обществена дейност. Последната ѝ инициатива от миналата неделя е организацията на 10 км благотворителен крос, в помощ на хосписа „Св. Анна”, в който са се грижили за покойната ѝ сестра. На стартовата линия Барбара е застанала със сина си Джеймс, но предварително го е предупредила „да не я бави”, тъй като фитнес-формата му явно отстъпва на нейната. 

Барбара Такрей има и своя интернет страница, в която популяризира разнообразни благотворителни дейности и набира средства. Поставила си е амбициозна цел – с общите усилия на последователите си, да събере последните £ 2 милиона за строеж на нова сграда на хосписа, който понастоящем се помещава в постройка на около 150 години.

„Винаги съм подкрепяла St Ann’s Hospice и това, че им помагам, е още една мотивация да продължавам с бягането”, казва белокосата спортна натура, потвърждавайки, че на никоя възраст не е късно да направите нещо добро – за себе си и за общността си.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: