Американски турист в Рим похапна сладолед и пи бира срещу € 450

Американски турист в Рим похапна сладолед и пи бира срещу € 450

Космическата цена е формирана от глоба в този размер, заради нарушаване на забраната да се сяда и особено да се яде по историческите забележителности във Вечния град.

Сайтът на Община Рим предупреждава: „Всеки, който зацапва, обезличава или уврежда исторически и художествени паметници, както и места за поклонение, ще бъде наказан с минимална административна глоба от € 400“ – а 55-годишният американски турист е извършил това, седейки на оградата на фонтана на Пиаца Мадона деи Монти с бира и сладолед.

От полицията казват, че първо са помолили американеца да стане от заетото място – и ако го беше сторил, вероятно би се разминал със санкцията, описва случая fanpage.it. Но той не реагирал, което довело до глобата. Впоследствие се оказало, че американецът е италианец по произход, макар че се опитал да се оправдае с незнанието на италиански език. Но както се изразяват пред изданието бдителните полицаи, „Дузпата вече беше свирена”.

Въпреки забраната, много туристи се срещат на популярния фонтан и се опитват да си починат, сядайки по оградата и перилата, но обикновено реагират на подканата на полицията да не го правят. Така че с глобата органите на реда, които впрочем в Рим са изключително учтиви, просто показват, че хитрините не минават.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: