Джонсън прогнозира "умопомрачителни" сметки за ток за британците

Джонсън прогнозира "умопомрачителни" сметки за ток за британците Снимка: https://pixabay.com/

Следващите месеци ще бъдат много трудни за британците, а сметките за ток ще бъдат умопомрачителни, пише британският премиер в оставка Борис Джонсън в статия за Daily Mail

"Следващите месеци ще бъдат трудни, може би много трудни. Сметките ни за ток ще бъдат умопомрачителни. За много от нас плащането за отопление на къщи вече е плашещо“, каза той.

Според политика кризата в Украйна е "хвърлила в ужас"  енергийните пазари, но Джонсън изрази надежда, че Великобритания ще излезе от нея по-силна и по-просперираща.

Премиерът в оставка добави, че наследникът му скоро ще обяви нови мерки за финансова подкрепа на съгражданите.

По-рано британският енергиен регулатор Ofgem обяви увеличение с 80% на максимално допустимата сметка за електроенергия за потребителите от 1 октомври поради нарастващите световни цени на енергията. Така максималната сметка за британците може да нарасне с 1578 паунда, или 80%.

Предишният праг на цената на енергията беше £1971. Ръководителят на енергийния регулатор Джонатан Бриърли предупреди, че цените на енергията вероятно ще продължат да растат и призова бъдещия министър-председател на Обединеното кралство да предприеме нови мерки за борба с нарастващите цени.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: