Работниците в най-голямото пристанище на Великобритания започнаха осемдневна стачка

Работниците в най-голямото пристанище на Великобритания започнаха осемдневна стачка Снимка: fotolia.com/ samott

Sky News: почти 2 хиляди работници в най-голямото пристанище на Великобритания започнаха осемдневна стачка

Близо две хиляди работници от най-голямото пристанище на Великобритания за контейнерни превози Феликсстоу излязоха на осемдневна стачка, настоявайки за по-високи заплати на фона на рекордната инфлация в страната, съобщава телевизионнният канал Sky News.

Според телевизионния канал в стачката участват около 1900 членове на профсъюза Unite, включително кранисти, механици и товарачи. Отбелязва се, че тази стачка "предизвиква опасения" относно нарушаването на веригата за доставки.

Според източник на агенция PA стачките в пристанището ще бъдат само "неудобство, а не катастрофа". По думите му веригите за доставки са свикнали с прекъсвания след началото на пандемията от коронавирус.

Въпреки това, по-рано профсъюзът отбеляза, че спирането на работата на пристанището Феликсстоу може да доведе до сериозни прекъсвания в логистиката на морските и автомобилните превози.

Във Великобритания се наблюдава вълна от стачки на фона на рекордната инфлация в страната. На протести излизат служители на железопътни компании, адвокати, летищни служители, пощальони и работници от други сфери.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: