Страните от ЕС затварят всичките си пристанища за Русия

Страните от ЕС   затварят всичките си пристанища за Русия Снимка: https://pixabay.com/

Страните от Европейския съюз обмислят забрана на руски кораби да влизат в пристанищата на страните-членки в опит да затегнат морските ограничения, които допълнително биха усложнили търговското корабоплаване на Русия

Това съобщава Ройтерс. Отбелязва се, че в понеделник Великобритания вече реши да забрани влизането в британските пристанища на всички кораби, които принадлежат на Русия.

Канада заяви във вторник, че ще затвори пристанищата си за руски кораби по-късно тази седмица, ден след като забрани вноса на руски петрол.

Датското външно министерство заяви, че министрите на ЕС са обсъдили затварянето на европейските пристанища за руски кораби в неделя.

Дания работи активно, за да гарантира, че ЕС ще вземе съвместно решение да затвори своите пристанища за руски кораби. Вече решихме да затворим датското въздушно пространство за руски самолети. В същото време сме отворени за разглеждане на нови инициативи в сътрудничество с нашите Европейски партньори“, цитира Ройтерс коментар на външното министерство.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: