В Германия броят на хората под прага на бедността се е увеличил два пъти

В Германия броят на хората под прага на бедността се е увеличил два пъти Снимка: discover24.ru

Според официална информация около 13,9 милиона граждани са под прага на бедността

Ръководителят на немския клуб Tafel Deutschland за подпомагане на бедни Йохен Брюл съобщи пред телевизионния канал Das Erste за почти двойно увеличение на списъка на хората, нуждаещи се от помощ.

Той информира, че през 2022 г. повече от два милиона души получават безплатна храна от организацията. Това е рекорден показател и той е свързан с пандемията от коронавирус, непрекъснато нарастващата инфлация и вооенния конфликт в Украйна.

Брюл съобщава, че продоволствените банки са изчерпали резервите си и работят почти на предела на своите възможности. Някои хора, които сега започват да се нуждаят от безплатна храна, понякога дори се включват в списъците на чакащите, тъй като не достигат продукти за тях. Също така, на дадения момент организацията изпитва затруднения с броя на доброволците, тъй като обемът на работата се е увеличил значително.

Журналисти от телевизионния канал разказаха, че в момента в Германия има повече от 230 хиляди бездомни хора. Според официална информация около 13,9 милиона граждани са под прага на бедността.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: