Индийски "хакери наемници" се опитаха да получат достъп до съдебни документи

Индийски "хакери наемници" се опитаха да получат достъп до съдебни документи Снимка: ferra.ru

И са се занимавали с това около 7 години

Агенция Reuters потвърди резултатите от свое разследване, свързано с дейността на т.нар. "хакери наемници". Служителите идентифицираха 35 съдебни дела, в които индийски хакери са се опитвали да получат документи от едната или другата страна на съдебния процес, като им изпращали имейли с кражба на пароли.

Тези електронни съобщения често се маскирали като безобидни съобщения от клиенти, колеги, приятели или роднини. Целта им е да предоставят на хакерите достъп до пощенските кутии на клиентите и в крайна сметка до лична или конфиденциална информация.

По данни на Reuters, обекти на тези хакерски атаки са станали най-малко 75 американски и европейски компании, 30 правозащитни и медийни групи, а също и множество ръководители на западни компании.

Докладът на Reuters се основава на интервюта с жертви, следователи, бивши държавни служители на САЩ, юристи и хакери, както и на анализ на съдебни документи от седем държави. Той също така се базира на уникална база данни, включваща над 80 000 имейла, изпратени от индийски хакери до 13 000 получатели за седемгодишен период.

Запитан за индустрията за наемни хакери, служител на Министерството на правосъдието на Индия насочи Reuters към горещата линия за киберпрестъпления, която не отговори на молбата за коментар.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: