Обувки трябва да се купуват следобед, твърдят експерти

Обувки  трябва да се купуват следобед, твърдят експерти Снимка: https://pixabay.com/

Големината на стъпалата постоянно се променя, като те стават по-дълги и по-широки в края на деня

Ето защо експерти  казват, че е по-добре да купувате обувки следобед, отколкото сутрин, пише Hina.

Германската кампания за здрав гръбнак (AGR) призовава потребителите да избягват да купуват обувки в грешното време на деня, тъй като това може да повлияе негативно на техния комфорт и, което е по-важно, да доведе до болки в гърба наред с други проблеми.

Също така е добра идея да имате същите чорапи, които най-често ще носите с обувките си, според указанията на Британската национална здравна служба (NHS).

Удобната обувка ще позволи естествено огъване и мекота на стъпалото на критични места като петата. Подметката също трябва да бъде по-гъвкава, а не от твърд материал, казват експертите.

Ако носите стелки поради плоскостъпие или други усложнения, не е лошо да ги вземете със себе си в магазина. И трябва да избирате само обувки с подвижни стелки, за да можете да ги замените с вашите медицински.

Що се отнася до размера на обувката, лекарите казват, че трябва да  има достатъчно място в горната част на обувката - поне толкова широко, колкото един пръст.

Пръстите на краката ви се нуждаят от допълнително пространство, за да можете да се плъзгате напред, когато вървите надолу. Също така е важно петата в обувката да стои стабилно.

Ако имате проблем със световъртеж, трябва да избягвате обувките с много мека подметка, защото те могат само да влошат ситуацията в случай на замайване.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: