Касянов: Балтийските държави ще бъдат следващата цел

Касянов: Балтийските държави ще бъдат следващата цел

Конфликтът между Русия и Украйна може да продължи до две години, докато преходът на Русия към демокрация и възстановяването на отношенията с други страни може да трае десетилетие

Това е заявил бившият премиер на Русия Михаил Касянов, пише Euronews.

„Разбира се, процесът на „депутинизация“ също трябва да се проведе. И следователно ще са необходими десет години, за да се осъществи това и да се създадат, укрепят елементи на доверие с цивилизования свят, преди всичко със страните от Европейския съюз, които са наши естествени партньори и съседи.”

Според Касянов и той, както мнозина, не вярвал, че войната наистина ще започне. Но сега, според него, Владимир Путин е загубил връзка с политическата реалност.

„Мисля, че балтийските държави ще бъдат следващата цел, ако Украйна падне. Достижението на системата – с насърчаването на Путин като държавен глава, тази система работи още по-цинично, по-брутално дори в сравнение с последния период на Съветския съюз Да, това всъщност е "КГБ-система", основана на пълно беззаконие и безнаказаност."

Касянов беше първият премиер при Путин, заемайки този пост от 2000 до 2004 г. В края на мандата му отношенията му с президента се влошиха значително, а след оставката бившият шеф на кабинета премина в опозиция.

В началото на юни Касянов напусна Русия, страхувайки се за живота и свободата си, казва той.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: