„Индиана Джоунс 5“: дръзкият авантюрист се завръща

„Индиана Джоунс 5“: дръзкият авантюрист се завръща Снимка: taylordailypress.net

Харисън Форд ще повтори емблематичната си роля 40 години след раждането на неговия филмов герой.

„Индиана Джоунс 5“ направи бляскав дебют на празника на „Междузвездни войни“ в Анахайм, Калифорния, и феновете и критиците вече славословят епичния финал на сагата, след появата на. Харисън Форд, с класическата широкопола шапка и ласо в ръка, съпроводен от емблематичната мелодия на Джон Уилиамс, която прозвуча на сцената.

„Тази музика ме следва навсякъде“, пошегува се Форд, цитиран от premiere.fr. „Звучеше дори в операционната, когато ми направиха колоноскопия. Минах с нея през това."

След това публиката изпя "Happy Birthday" за Джон Уилямс, който неотдавна навърши 90 години. Харисън Форд потвърди, че към 26 май № 5 е „почти завършен“. „Наистина се гордея с този филм“, добави номинираният за Оскар филмов ветеран.

Сюжетът на „Индиана Джоунс 5“ се пази в тайна. В последното издание на поредицата се присъединяват и нови звезди като Фийби Уолър-Бридж, Мадс Микелсен, Антонио Бандерас, Томас Кречман, Бойд Холбрук, Шонет Рене Уилсън и Тоби Джоунс.

Режисьор на петия и последен филм „Индиана Джоунс” е Джеймс Манголд, сценаристи са Джез и Джон-Хенри Бътъруърт. Филмате продуцират ог Lucasfilm Limited и Amblin Entertainment, създадена от Стивън Спилбърг, а композиторът Джон Уилямс се завръща, обещавайки партитурата му за петия филм да бъде още по-завладяваща.

Екипът казва, че „Индиана Джоунс 5“ създава "усещане за   Спилбърг“, кореспондирайки с първите части на поредицата, но със своя оригиналност.

На 79 години Харисън Форд е в невероятна форма и колегата му Мадс Микелсен го нарича „чудовище“, предвид физиката му на тази възраст.  „Първият снимачен ден имахме нощни снимки, и след като свършихме в 5 сутринта, той се качи на планинския си велосипед и кара 50 километра”.

По план „Индиана Джоунс 5“ трябва да излезе по кината на 30 юни 2023 г.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: