Луксозни круизи ще отплават за Антарктида тази година

Луксозни круизи ще отплават за Антарктида тази година Снимка: Courtesy of Lindblad Expeditions

Макар повечето големи круизни кораби да са спрели да плават заради пандемията, по-малки кораби планират да отплават за Антарктида тази зима.


Круизният кораб Scenic Eclipse е мегаяхта с 228 пътници, управлявана от Scenic, която отплава през септември 2019 г. Тя е първата от ново поколение луксозни експедиционни кораби, предназначени изрично за круизи в полярните райони.


На круизи до Антарктида и Арктика Scenic Eclipse вози не повече от 200 пътници, разпределени в 114 апартамента, всички с балкони и не по-малки от 345 квадратни фута. Два масивни собствени апартамента с площ 2099 квадратни фута са с гардероби, баня и вана с изглед към морето


Има също спа център с фитнес зала и отделно йога студио, плюс вътрешни и външни басейни. Множеството места за хранене включват френски ресторанти от висок клас и тепаняки, плюс отделни барове за суши, шампанско и уиски, като последните са със 110 разновидности, представени на стена от кварцов кристал.


Пътниците могат да летят над ледниците в един от двата с шест пътници хеликоптера (695 долара за 30-минутно возене) или под морето в подводница с шест пътници (895 долара за 40-минутно каране). 13-дневен круиз по Антарктида, заминаващ през ноември 2020 г. от Ушуая, Аржентина, включително една хотелска нощувка, започва от 14 095 долара на човек (без храна и алкохол).


Друг интересен круиз е The National Geographic Endurance. Завършен през март 2020 г., експедиционният круизен кораб с полярна класа от 126 пътници, опериран от Lindblad Expeditions, е построен за кръстосване на полярните региони с корпус от категория A и клас PC5, който е най-високият леден рейтинг за пътнически кораб.


Корабът е създаден, за да изпълни мисия - да изследва дълбоко в полярните райони, където неговият леден клас позволява максимално проникване“, каза Свен-Олоф Линдблад, изпълнителен директор на Lindblad Expeditions.


Необичайният дизайн X-bow на кораба (произнася се „арбалет“ - crossbow) прави по-плавно возенето в бурни води. Кръстен на кораба на големия изследовател Ърнест Шекълтън, The Endurance, круизният кораб е оборудван с най-новата екипировка, включително хидрофони за чуване под вода и превозно средство, което може да заснема кадри стотици фута под морското равнище.


Вътрешността на кораба е толкова впечатляваща, колкото и екстериорът - 12 балконски каюти за соло крайцери и 13 големи апартамента, наречени на известни полярни изследователи. Всички гости са поканени на специална вечеря, приготвена от корабния готвач.


14-дневният маршрут „Пътешествие до Антарктида: Белият континент“ започва от 16 290 долара на човек (въз основа на двойно настаняване) през ноември 2020 г. и включва една хотелска вечер преди круиза и всички ястия, екскурзии и алкохолни напитки.Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: