Кърваво насилие в шведско училище

Кърваво насилие в шведско училище

Арестуван е 18 годишен ученик, зяподозрян в убийството на две служителки в голямо средно училище в шведския град Малмьо.

Местните медии съобщават, че задържаният е бил въоръжен с нож и брадва, но полицията все още не е потвърдила официално подробностите, съобщава ВВС.

По време на инцидента - около 17:00 часа вчера - в сградата на училището е имало около 50 души, ученици и учители. Полицията съобщи, че в 17:15 е получила сигнали за „подозрения за сериозно престъпление“.

Пристигналите медициски екипи са открили жертвите с тежки прорезни рани. Двете училищни служителки, на около 50 годни, са били откарани в болница, но са починали.

Шведски медии съобщават, че предполагаемият нападател сам се е обадил на службите за спешна помощ и е признал, че е убил двама души. Арестуван е без проблеми от първия полилцейски екип, влязъл в сградата на училището.

Учители и ученици казаха на местните медии, че полицията е влязла с извадени оръжия и им е наредила да останат заключени в класните стаи за няколко часа, през което време училището е останало отцепено, обградено с многобройни полицейски коли и линейки. След това учениците и учителите са били евакуирани. Сградата и прилежащата ѝ територия са били основно претърсени, но силите на полицията не са открили индикации за повече извършители.

Полицейските служители, които разследват инцидента, все още се опитват да разберат какво стои зад нападението.

„Чака ни много работа, за да разберем какво се е случило и основния мотив за това ужасно събитие“, казва шефът на районната полиция. Очаква се днес на пресконференция полицейските служби да дадат повече подробности. Това е второ подобно нападение в Швеция от началото на годината.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: