Време е за книжен базар с кауза за по-“Зелени Балкани”!

Време е за книжен базар с кауза за по-“Зелени Балкани”!

На 2 и 3 април между 11 и 15 ч. "пиратският кораб" на ул. Веслец 22 ще се превърне в импровизирана книжарница, а всички приходи ще отидат за добра кауза

Време е за книжно пролетно почистване! За втора поредна година книжните сладкарки от Trouble Bakers и пиратите от най-добрия бар за бордови игри в столицата Абордаж, с подкрепата на най-голямата позитивна медия у нас, организират книжен базар с кауза в полза на дивата природа в България. След успеха на миналогодишното издание, в което заедно събрахме 1605 лв и подкрепихме лешоядите в лицето на Фонд за дивата флора и фауна, тази година всички средства ще бъдат дарени на най-старата природозащитна НПО у нас - Зелени Балкани.

Колкото повече книги съберем, толкова повече ще можем да продадем, а останалите литературни съкровища ще (по)дарим на младежката библиотека на фондация Тротоара.

Как да се включиш?

Има цели три лесни начина, по които може да станеш част от това книжно събитие и заедно да помогнем на дивата природа, която е част от всички нас:

  1. Като донесеш запазени твои книги, които искаш да дариш в Абордаж преди деня на събитието! Това може да стане в периода 21-31 март в делнични дни в интервала 16:00– 22:00 ч., а през уикенда – между14:00 и 22:00 ч.
  2. Като посетиш бара на 2 и 3 април, за да си избереш ново интересно четиво!
  3. Като обединиш точка 1 и точка 2 и направиш двойно добро! Така старите ти книги ще заживеят нов живот, а ти ще откриеш нещо интересно, с което да запълниш празните места в библиотеката си.

Приемат се книги от всички жанрове (включително комикси и графични романи), които са в добро състояние. Освен запазени, книгите трябва и да са сравнително актуални или поне да не са от „Вазово време“. Избери неща, които ти самият би купил, защото организаторите са подготвили точно такива страхотни преложения! Сигурни сме, че в библиотеката ти има хубави книги, които обаче не са ти станали любими и е време да намерят новите си хора!

Всички книги ще бъдат внимателно разгледани и подредени в различни ценови категории, които да отговарят на тяхната страхотност. Най-скъпите ще бъдат по 10 лв, а най-евтините - по 2 лв. Ако пък ни попадне нещо особено безценно, тогава ще му мислим.

И за да бъде събитието истински фурор, книжните сладкарки от Trouble Bakers са подготвили почерпка. Ела навреме, за да се подсладиш и да си сред първите, които ще се срещнат с новите си любими книги. За всякакви важни важности следи събитието – частот книгите ще бъдат разкрити предварително. И покани хора (много хора!) – мястоима, а и ще сме на разположение цели два дни!

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: