Какво постигна Русия след 25 дни война (обзор)

Какво постигна Русия след 25 дни война (обзор) Снимка: theins.ru

Ще се замеси ли пряко и Беларус в инвазията?

В съобщение на Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна се казва, че към 20 март руските войски не са изпълнили задачата да достигнат административните граници на областите Донецк и Луганск, да обсадят Киев и да установят контрол над Левобрежна Украйна (Полтавска, Черниговска, части от Киевска, Сумска и Черкаска области).

Според украинската страна, руските войски са успели частично да постигнат целта си в оперативния район на Донецк и да запазят сухопътния коридор в южната част на Херсонска, Запорожка и Донецка области. Същевременно руските войски, продължават да нанасят въздушни удари по цивилни цели в Мариупол, по-специално по металургичния завод „Азовстал”. Градът се щурмува от западните и източните покрайнини към централната част.

Две ракети, изстреляни от територията на Беларус, избухнаха в област Ровно, съобщава кореспондент на The Insider. Според източници от Министерството на отбраната на Украйна, в резултат на ракетния удар са загинали най-малко двама души, още няколко са ранени, като броят на жертвите и ранените се уточнява. На мястото работят медици и Държавна спешна помощ.

Според източници в украинското министерство на вътрешните работи, изстрелването на двете ракети от беларуска страна е било наблюдавано от украински граничари.

Службите за правоприлагане и отбрана не съобщават за друга наземна дейност на войски на Република Беларус в непосредствена близост до украинската граница, въпреки че няколко часа по-рано украинският съвет за национална сигурност и отбрана съобщи за много висока вероятност от нахлуване на беларуски войски в северозападната част на Украйна през следващите 24 - 48 часа.

Говорителят на регионалната военна администрация в Одеса Сергей Братчук написа във Facebook, че руската военноморска артилерия е обстрелвала Одеса. Според съобщението, няма пострадали.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: