САЩ затварят въздушното си пространство за руски самолети

САЩ затварят въздушното си пространство за руски самолети Снимка: arise.tv

Президентът Джо Байдън заяви, че САЩ няма да изпращат войски в Украйна за участие във военните действия

Самолетите на руските авиокомпании няма да могат да летят до САЩ и над тяхната територия. Това заяви в обръщение към Конгреса на САЩ президентът на САЩ Джо Байдън. Той също така разказа за военната помощ за Украйна от страна на САЩ, като подчерта, че американските военни се изпращат в Европа не за да воюват в Украйна, а за да защитават партньорите си от НАТО.                                                                                                              

За това съобщава "Комерсант".

"Днес обявявам, че след нашите съюзници, за още по-голяма изолация на Русия, ние също затваряме американското въздушно пространство за всички руски полети и добавяме натиск върху тяхната икономика", каза Байдън. (цитат от РИА Новости).

По думите на президента, САЩ в момента оказват на Украйна финансова помощ на стойност 1 милиард долара и възнамеряват тя да продължи, при това няма да изпращат свои войски там за участие във военните действия.

"Позволете ми да кажа ясно: нашите сили не участват в конфликта с руските сили в Украйна и няма да се занимават с това. Нашите сили се насочват към Европа не за да воюват в Украйна, а за да защитават нашите съюзници от НАТО, в случай, че Путин реши да продължи да се придвижва на запад", заяви той.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: