Вашингтон облекчава мерките срещу коронавируса

Вашингтон облекчава мерките срещу коронавируса Снимка: https://pixabay.com/

Маски няма да се изискват в повечето закрити обекти

Властите във Вашингтон вече няма да искат от гражданите да показват доказателства за ваксинация срещу коронавирус, за да влязат на много места, каза кметът Мюриел Баузър и се присъедини към много местни лидери, които облекчават ограниченията, докато вълната от инфекцията с омикрон в Съединените щати намалява.

Баузър обяви също, че маските вече няма да са задължителни в много закрити пространства, включително ресторанти, барове, фитнес зали и религиозни съоръжения от 1 март, предаде Ройтерс. 

Маските ще продължат да бъдат задължителни в училищата, библиотеките, старческите домове, обществения транспорт и здравните заведения, наред с други. Тя каза, че драматичният спад на случаите на коронавирус и хоспитализациите през последните седмици е довел до решение за облекчаване на някои от мерките, въведени през декември.

В съседния Мериленд губернаторът Лари Хоган обяви, че задължителното носене на маски в държавните институции ще бъде премахнато от 22 февруари. Хоган също така призова държавния съвет по образованието да премахне задължението за носене на маски в училищата.

Губернаторите на Ню Йорк и Масачузетс обявиха миналата седмица, че ще премахнат задължението за носене на маски в своите щати, след подобни ходове от Ню Джърси, Калифорния, Кънектикът, Делауеър и Орегон.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: