Путин се пошегува за датата на нахлуването на Русия в Украйна

Путин се пошегува за датата на нахлуването на Русия в Украйна Снимка: wikimedia.org

Прессекретарят на руския държавен глава Песков разказа за шегите на Путин относно датата на нападението на Русия срещу Украйна

Президентът на Русия Владимир Путин се шегува в отговор на съобщенията на редица СМИ за датата, за която се твърди, че евентуално е насрочено нахлуването на Русия в Украйна. Това каза говорителят на руския президент Дмитрий Песков във вторник, 15 февруари, предаде РИА Новости.

"Към такова нещо е трудно да се отнесеш с разбиране. Понякога [Путин] дори се шегува - той иска да знае дали някъде не се публикува точното време по часове и минути, когато ще започне войната", отбеляза официалният представител на Кремъл.

Той добавя, че подобни съобщения вече представляват "маниакална информационна лудост", която не може да бъде третирана с разбиране.

По-рано изданието Politico съобщи, че президентът на САЩ Джо Байдън определя 16 февруари като дата за евентуално нахлуван в Украйна, което Русия уж подготвяла. 

Вашингтон предупреди съюзниците си, че непосредствената офанзива ще бъде предшествана от ракетни удари и кибератаки. По-късно говорителят на Пентагона Джон Кърби отбеляза, че американската военна служба не разполага с информация или доказателства, които биха могли да потвърдят началото на руската инвазия на територията на Украйна в този ден.

По-рано на сайта на агенцията Bloomberg се появи материал, в който датата на началото на атаката беше насрочена за 15 февруари.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: