Ислямска държава обяви, че ще използва деца като войници

Ислямска държава обяви, че ще използва деца като войници Снимка: diyaruna.com

Публикация и видео в седмичника на терористичната структура „Ал Наба” показва непълнолетни юноши, които преминават военна подготовка в Нигерия

Ислямска държава нарича децата-войници „уникално овластено поколение“ и декларира, че им „поверява да преследват страните на кръста и правителствата на отстъпничеството“.

Материалът възхвалява военизираните малолетни като „бомба със закъснител“, а във видеото се казва, че ще ги използват в терористични акции. Статията съветва лидерите на Ислямска държава да разработят дълосрочни планове за подготовка на това поколение бойци, като ги сравнява с млади бойни кучета. 

„Това е поколението, с което Бог се готви да води истинската битка срещу полето на лъжата”, се казва в статията, а на бъдещите терористи се приписва фразата, че "ще живеем с това, с което са живели бащите ни, за да издигнем религията и да умрем за това, за което са умрели те".

Друго видео, поместено в ISWAP, медиен франчайз на Ислямска държава за Западна Африка, показва деца и юноши на възраст между 12 и 18 години, които се обучават в лагер на ръкопашен бой, физически умения и използване на оръжие.  

В текста се казва: „Ние сме в Института на Халифат Куб, за да получим духовно и физическо обучение. Изучаваме религиозни науки, арабски и биографията на Пророка. Получаваме физическа подготовка, учим се да въоръжаваме, разоръжаваме и да използваме оръжие. По волята на Аллах, ще приложим на практика това, което сме научили, за да дадем сила на благословения халифат".

Видеото показва дете, което се кълне, че „ще освободят затворниците си, ще превземат джамията Ал-Акса и ще завладеят Рим и Ал-Андалус чрез джихад”. Един от инструкторите обяснява, че това е едно „ново поколение, възпитано в страст към мъченичеството и обучено да убива в името на Аллах“.

И накрая, като доказателство, че обучението е реално, група деца хладнокръвно eкзекутират няколко затворници, включително нигерийски войници. Парадоксът е, че в голямото си болшинство децата са сираци, чиито родители са загинали в действия на Ислямска Държава. Има и такива, изпратени на обучение от семействата им. Фактът, че Ислямска държава използва деца, не е нов. Сега обаче за първи път обявява, че създава от тях бъдещи терористи.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: