Tesla повишава цената на самоуправляващите се автомобили

Tesla повишава цената на самоуправляващите се автомобили

® Unsplash


Tesla повишава цената на опцията си за „самоуправление“ на своите електрически превозни средства по целия свят, като започва с увеличение от 1000 долара.

Основателят Илон Мъск писа в Twitter, че цената „ще продължи да се повишава“, тъй като технологията му се подобрява. Но предприемачът каза, че добавената технология ще бъде на стойност повече от 100 000 долара.

Опцията за „пълно самоуправление“ на Tesla се нарича Autopilot, въпреки че не е напълно автономна. Автопилотът има редица функции, включително автоматична смяна на лентата, паралелно паркиране и функция за извикване, която автоматично паркира и извиква колата. Очакваните нови функции включват автоматичен светофар и контрол на спирането пред знак „стоп“. Опцията за самоуправление ще струва 8000 долара след увеличението на цените, предвидено за 1 юли.

„Цената на „пълното самоуправление“ ще продължи да се повишава, тъй като софтуерът се приближава до абсолютната възможност за самостоятелно шофиране с регулаторно одобрение - заяви Мъск в поредица от туитове в понеделник. - В този момент стойността на опцията за „пълно самоуправление“ вероятно е някъде над 100 000 долара.“

Tesla е разследван от регулатори в САЩ, след като водач на автомобил е бил убит, докато е използвал Autopilot през 2018 г. Разследването обаче е открило, че водачът е играл видеоигра на смартфона си в момента на катастрофата.

Мъск е известен с честите си туитове, много от които са му донесли проблеми. Един туит по-рано през този месец изтри 14 млрд. долара от пазарната стойност на Tesla, след като Мъск написа, че цената на акциите му е твърде висока. Последните му туитове също предизвикаха спорове в интернет, като някои поставят под въпрос стойността от над 100 000 долара, колкото Мъск твърди, че струва софтуерът за самоуправление.

Най-продаваният модел на Tesla в момента – Model 3, се продава за 33 690 долара в САЩ, като това е цената на основните опции. Ако включим и функцията Autopilot, цената би скочила на 40 690 американски долара.Прочетете още за:
Tesla автомобили Илон Мъск

  0 
  0