Шест задължителни правила за отлични печива

Шест задължителни правила за отлични печива

® countryliving.com

Кои са законите на пекарството, които трябва да спазвате за перфектни резултати?

Приготвянето на печива е изкуство и наука, тъй като трябва да следвате перфектните мерки на рецептата, за да получите очакваните резултати, но е възможно и да персонализирате рецептата по свой вкус.

Ако сте се пробвали с печивата преди, ще знаете, че първият опит може бързо да се превърне в провал. Но ако стриктно следвате инструкциите и практикувате упорито, можете бързо да се превърнете в „Бог" на тортите. Ето няколко съвета, които трябва да следвате, за да постигате перфектен резултат всеки път.

1. Четете рецептата, преди да започнете
Никога не пропускайте тази точка, когато става въпрос за печива. Това мъничко действие може да ви спаси от недопечен сладкиш или прегорял хляб. Рецептите ще ви посочат точните количества съставки, както и колко време е необходимо да извършвате определени процеси като биене на яйца, разбиване на захар с маслото и т.н.
Освен ако не сте професионален хлебар и не печете от години, ако искате да имате успех с различните торти, сладкиши и хлябове, рецептите трябва да бъдат най-добрият ви приятел.

2. Научете се правилно да измервате съставките
Виждали ли сте някога онези специални мерителни лъжици и чаши, които има във всяка професионална пекарна? Те са направени, за да улеснят деликатния процес по забъркване на точните съставки от избраната рецепта за печиво. 
Дълги години онези, които пекат у дома, използват обикновени чаши и лъжици за измерване на съставките. Те обаче не дават точни резултати, тъй като чаените лъжички и чаши се различават по размер. Ето защо мерните лъжици и чаши са по-подходящото средство за целта. Те имат точни мерки, които ще ви помогнат да спазите точно рецептата и ще ви отведат една стъпка по-близо до перфектния резултат.


3. Подредете всички съставки на една ръка разстояние.
Уверете се, че имате всички необходими съставки, преди да започнете. Това ще ви спести време и тичане, след като веднъж започнете забъркването на рецептата.
Ако например правите плодова торта, вашата рецепта може да изисква захаросани плодове, а вие да имате само сушени. Това означава, че може да се наложи предварително да захаросате сушените плодове и да ги оставите да изстинат, преди да ги добавите към тестото си.
За да избегнете някои злополуки от подобен характер, проверете дали имате всички съставки в необходимите количества под ръка.

4. Съхранявайте съставките си на стайна температура
Освен ако не е посочено друго, съставките ви трябва да са на стайна температура. Например използването на студен яйчен белтък ще доведе до различни резултати от използването на белтък на стайна температура. Топлото масло е по-лесно за разбиване на крем, отколкото току-що изваденото от хладилника. Бъдете предварително подготвени за изискванията на рецептата и подгответе съставките си, така че да получите идеален резултат.


5. Консистенцията на тестото има значение
Колко е гъсто тестото ви? Консистенцията на тестото е различна според рецептата. Някои торти, например, ще изискват по-гъсто тесто, докато други имат нужда от по-рядко. Следвайте рецептата, измервайте точно съставките и използвайте правилните техники, за да получите подходящото тесто за вашата торта или бисквитки.

6. Дръжте вратата на фурната си затворена
Поддържането на постоянна температура във фурната при печене може да бъде тънката разлика между добре изпечена торта и торта с дупка в средата. За да поддържате температурата на фурната постоянна, избягвайте отварянето на вратичката ѝ твърде често. Рецептата трябва да ви насочи колко точно време да печете тортата си. Задайте таймер, който да ви предупреждава кога това време е изтекло, така че тортата ви да не се окаже сурова, но и да не я гледате от другата страна на вратичката през цялото време.Прочетете още за:
готвене пекарство правила

  0 
  0