Цените на петрола се понижиха допълнително в очакване на скок в предлагането

Цените на петрола се понижиха допълнително в очакване на скок в предлагането

Обезценяването в сравнение с миналата седмица е с над 2%.


Цените на петрола се понижиха допълнително в очакване на скок в предлагането от страна на Либия, както и на опасенията около скока в броя на случаите на коронавирус в САЩ и Европа. Обезценяването в сравнение с миналата седмица е с над 2%, след като увеличаващите се случи на COVID-19 в САЩ и Европа предизвикаха загриженост за търсенето на суровини, докато перспективата за увеличено предлагане също засегна настроенията на пазара, съобщава Ройтерс.

Сортът Брент поевтинява с 2,14% до 41,17 долара за барел, а фючърсите върху американския лек суров петрол (WTI) понижават цената си с 2,28% до 38,94 долара за барел.

Либийската National Oil Corp обяви в петък, 24 октомври, че производството ще достигне 1 милион барела на ден за четири седмици, което е по-бързо нарастване, отколкото много анализатори прогнозираха. Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) и Русия (ОПЕК+), също трябва да увеличи производството с 2 милиона барела на ден през януари 2021 г., след като намали производството с рекордно количество петрол по-рано тази година. 

Новият скок на случаите на COVID-19 и по-нататъшните ограничения за придвижване в някои части на Европа тежат върху настроенията на пазара, който е загрижен как ще повлияе всичко това върху търсенето“, коментират от ING Economics.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: