Формула 1 ще започне сезона в началото на юли с два етапа в Австрия

Формула 1 ще започне сезона в началото на юли с два етапа в Австрия

® essentiallysports

Пресслужбата на Формула 1 публикува графика на европейската част от календара за сезон 2020.

Пресслужбата на Формула 1 публикува графика на европейската част от календара за сезон 2020, който не стартира навреме заради заплахата от разпространение на COVID-19.

Формула 1 работи в тясно сътрудничество с всички партньори и власти, Международната автомобилна федерация (FIA) и десетте екипа, за да създаде преработен календар, който ще позволи връщането към състезанията по начин, който е безопасен за всички участници. 

Първият етап ще се проведе от 3 до 5 юли в Австрия. Вторият етап също ще поеме Red Bull Ring, но от 10 до 12 юли. След което Формула 1 ще се премести в Унгария (17 - 19 юли). Ще има две състезания във Великобритания (31 юли - 2 август, 7 - 9 август) и по едно в Испания (14 - 16 август), Белгия (28 - 30 август) и Италия (4 - 6 септември). Останалите състезания от сезона ще бъдат обявени по-късно.

Припомняме, че първоначално беше отменен китайският Гран При поради регистрираното огнище от коронавирус. Не се проведе и първото състезание за сезона - Гран При на Австралия.

След това организаторите на състезанието обявиха отмяна на етапите в Бахрейн, Виетнам, Монако и Холандия, както и отлагането на състезанията за неопределено време в Испания, Азербайджан, Канада и Франция.

Повече информация за всеки един етап може да бъде открита по-долу:

AUSTRIA - Red Bull Ring

GREAT BRITAIN - Silverstone Circuit

BELGIUM - Circuit de Spa-Francorchamps

AUSTRALIA - Melbourne Grand Prix Circuit

VIETNAM - Hanoi Circuit

NETHERLANDS - Zandvoort Circuit

AZERBAIJAN - Baku City Circuit

FRANCE - Circuit Paul Ricard

RUSSIA - Sochi Autodrom

UNITED STATES - Circuit of The Americas

BRAZIL - Autodromo Jose Carlos PaceПрочетете още за:
Formula 1

  0 
  0