Красимир Вълчев: Възможно е по-мащабно превключване на обучението в електронна среда

Красимир Вълчев: Възможно е по-мащабно превключване на обучението в електронна среда

® commons.wikimedia.org

Ще бъдат определени праговите стойности на заболелите от COVID-19 ученици, над които ще се затварят училища.

„Много вероятно е да се наложи по-мащабно превключване на обучението в електронна среда", заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев при откриване на академичната учебна година в Стопанската академия в Свищов.

 

Според министър Вълчев първите случаи на заразени ученици и учители след началото на учебната година не са се случили в училище, предава БНР. „Под карантина са отделни паралелки, които са под една хилядна от учениците", коментира просветният министър.

 

Министърът на здравеопазването ще определи праговите стойности на заболелите от COVID-19, над които ще се затварят училища. Засега обучението продължава присъствено, категоричен е министърът на образованието и науката.

 

Според него в момента нищо необичайно не се е случило в образователната система. „Това, което имаме в момента, са по-скоро базови стойности, спрямо които ще анализираме следващите резултати. Това не са стойности в резултат на това, че системата е отворила.

Епидемиолозите, специалистите казват, че не очакват бум. Да, ще се увеличи броят на заразените, няма как, училищната среда е среда на многочислено, многочасово взаимодействие, но ако се спазва разумният комплекс от мерки, това ням да се случи.

 

„Университетите започват учебната година присъствено, има различни варианти при усложняване на обстановката", посочи просветният министър.Прочетете още за:
COVID-19 Красимир Въчев училища

  0 
  1