Европа посрещна Рождество с рекорден брой заразени с "омикрон"

Европа посрещна Рождество с рекорден брой заразени с "омикрон" Снимка: Hristo Rusev / Getty Images

Броят на заразените с COVID в европейските страни счупи рекордите преди Рождество

В навечерието на Рождество в няколко европейски страни, на фона на разпространението на новия щам "омикрон", са побити рекордите по брой на случаите на заразяване с COVID за денонощие. Световната здравна организация очаква през следващите седмици омикрон да измести другите варианти на коронавируса.

Редица европейски страни в навечерието на католическата Коледа  регистрираха рекорди по брой на заразени с коронавирус за денонощие, съобщи Reuters.

Във Великобритания на 24 декември съобщават за 122,1 хиляди нови случаи на заразяване. През последната седмица в страната са идентифицирани 707,3 хиляди заразени, което е с 230 хиляди, или почти с един и половина пъти повече, отколкото преди седмица.

Показателят надхвърли максимума и във Франция и Италия — 94,1 хиляди и 50,5 хиляди случая съответно за денонощие.

Рекордите сефиксират на фона на разпространението на новия щам на коронавируса "омикрон". Например, в Ирландия, в която също е надхвърлен максимума (11, 1 хил.), повече от три четвърти от новите случаи са свързани с този вариант, съобщава вестник The Irish Times, позовавайки се на Министерството на здравеопазването.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: