25 служители от централната администрация на МОН са пенсионирани

25 служители от централната администрация на МОН са пенсионирани Снимка: МОН

Те ще получат обезщетения средно по около 25 000 лева, като за целта правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на МОН за 2021 г. в размер на 617 069 лв.

Министерството на образованието и науката (МОН) прекратява договорите на 25 служители в централната администрация

Това са всички служители по служебно и трудово правоотношение, които са придобили право на пенсия за осигурителен стаж и възраст към края на ноември 2021 г., както и тези, които вече са пенсионери, но до момента продължават да работят.

При пенсионирането си служителите ще получат обезщетения в зависимост от натрупания стаж в МОН. За целта правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на МОН за 2021 г. в размер на 617 069 лв. Средствата ще са за сметка на преструктуриране на разходи по централния бюджет за 2021 г.

В МОН предстоят и следващи действия по оптимизиране на структурата и състава на администрацията. Една от целите на промените е да се предостави възможност за кариерно развитие и по-добра мотивация на държавните служители, които остават в министерството. Очакванията са това да повиши ефективността и качеството на работата, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: