Ford представя нов модел спортен джип за под 30 000 долара

Ford представя нов модел спортен джип за под 30 000 долара Снимка: pixabay.com

Моделите Bronco са позиционирани плътно спрямо марката Jeep на Fiat Chrysler.

Дългоочакваното пускане в мрежата на модела Broncо, което беше издигнато в култ след неговото прекратяване през 1996 г., предизвика огромен интерес.  

Ford оцени новия Bronco на $ 29 995, включително такси за дестинация, което е само с $ 205 над базовата цена на Jeep Wrangler. Моделите от най-висок клас с допълнителни функции и оборудване могат да надхвърлят 60 000 долара. Ограниченият модел „Първо издание“ на Bronco започва от $ 60 800, според уебсайта на Ford.

Моделът Bronco с две и четири врати е сходен по размер с Wrangler, който редовно е сред най-продаваните автомобили на Fiat Chrysler в САЩ. 

Първоначално Ford потвърди възобновяването на модела през януари 2017 г., но феновете чакаха завръщането на Bronco години наред.

Подобно на Wrangler, новите модели на Bronco разполагат с подвижни покриви и врати, както и повече от 200 фабрично поддържани аксесоари. 
 

„С Bronco, Ford прави явен тласък в офроуд сегмента на [северноамериканския] пазар на SUV“, пише анализаторът на Credit Suisse Дан Леви в бележка за инвеститорите в понеделник. „Въпреки че очакваме Wrangler да остане лидер в офроуд сегмента, виждаме привлекателна възможност за Bronco, като се има предвид неговото наследство.“
 

 

Bronco би допринесъл близо 1 милиард долара печалба на Ford, ако продажбите достигнат 125 000 единици. Това се базира на печалбата на превозно средство от около 7500 долара. Има възможност Bronco да стане един от най-печелившите модели на Ford, допълни Леви.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: