Ford ще съкрати 3800 служители в Европа

Ford ще съкрати 3800 служители в Европа

Американският автомобилен гигант Ford Motor Co. ще освободи 3800 служители в Европа през следващите години

Целта е да намали производствените разходи, а трансформацията на бизнеса е необходима поради бързо променящите се пазарни условия и увеличаването на броя на конкурентите в индустрията за електрически превозни средства, се казва в  прессъобщение на компанията.

Ford в Европа… предприема следващите стъпки, за да трансформира бизнеса си в отговор на бързо променящите се пазарни условия и нарастващия брой конкуренти, навлизащи на пазара на електромобилите… Плановете включват премахването на приблизително 3800 работни места, за да се създаде по-икономична и конкурентна структура на разходите за Ford в Европа. Сега Ford ще се консултира със своите социални партньори в цяла Европа с намерението да постигне съкращения на работни места чрез програми за доброволни съкращения."

Компанията казва, че ще освободи 2800 служители в инженерния си отдел до 2025 г., заради  преминаване към изцяло електрически задвижвания и опростяване на превозните средства.

Съкращаването на още около 1000 служители ще бъде извършено в административното, маркетинговото, търговското и дистрибуторското звено.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: