Тръмп и Мъск се противопоставиха на "данъка за милиардерите"

Тръмп и Мъск се противопоставиха на "данъка за  милиардерите" Снимка: https://pixabay.com/

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп и основателят на Space X и Tesla Илон Мъск се противопоставиха на инициативата за въвеждане на "данък за милиардерите" в страната

Тази идея беше изразена по-рано от сенатора- демократ Рон Уайдън. Според него, най-богатите американци трябва да плащат данъци не само върху преките доходи, но и върху ръста на стойността на активите си.


Такъв данък може да достигне 23,8% и да донесе около 160 милиарда долара в хазната годишно. Тръмп и Мъск са в списъка на Forbes за най-богатите американци.

Коя държава ще бъде основният бенефициент на „данъка за милиардера“ или на данъка върху богатството? Къде ще се преместят богатите хора и компаниите, оставяйки Съединените щати на произвола на съдбата? Повечето във всеки случай не е необходимо да са в Съединените щати...“ – цитира представителят на Доналд Тръмп - Лиз Харингтън- думите му в Twitter.

Тръмп добави, че познава „всички тези страни с мъдро ръководство и са възхитени от това, което радикално левите маниаци правят в Конгреса“.

Илон Мъск отбеляза в Twitter, че въвеждането на данъка няма да помогне за решаването на проблема с държавния дълг на САЩ, надхвърлящ 28,9 трилиона долара. Според него „налагането дори на 100 процента данък върху всички милиардери само частично ще покрие тази сума“.

Затова, очевидно, останалите средства ще бъдат взети от обикновеното население. Това е проста математика. Истинският проблем са разходите“, написа бизнесменът.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: