Китайка твърди, че не спи вече 40 години

Китайка твърди, че не спи вече 40 години Снимка: planetanovosti.com

Лекарите дълго време не могат да установят причината за случващото се

Жителка на провинция Хенан в Китай се опитва да докаже на всички, че може да живее пълноценно без сън. За последен път Ли Джанин е спала, когато е била само на пет години. В момента жената е на 45 години и през цялото време е била будна.

Това съобщава Daily Star.

Мнозина не вярват в тази способност на Лий и многократно се опитват да проверят дали китайката лъже. Например, няколко съседи решават да поиграят на карти с нея поне едно денонощие, но в резултат те заспиват на масата или са принудени да се приберат вкъщи, за да си починат. В същото време жената се чувства много активна и изобщо няма желание за сън.

Съпругът й Лиу Суокин многократно потвърждава, че Лий не може да заспи и много често се занимава с разнообразни домашни задължения през нощта. Жената от своя страна казва, че дори най-силните сънотворни лекарства  не могат да й помогнат да заспи.

Лекарите дълго време не могат да установят причината за случващото се, но специалисти от Пекин успяват да изяснят, че Лий все пак спи от време на време. Само че това се случва малко по-различно, отколкото при другите хора. Те сканират мозъчните й вълни и откриват, че китайката спи приблизително по 10 минути на ден. Тя изпада в някакъв транс, но при това може да продължи да поддържа разговор или да се занимава с някаква работа. Това явление напомня на много експерти за лунатизма, тъй като дори в съня си тялото остава напълно функционално.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: