Microsoft обяви датата на излизане на новия Windows 11

Microsoft обяви датата на излизане на новия Windows 11 Снимка: https://pixabay.com/

Преходът към новата операционна система за потребителите ще бъде поетапен, но Microsoft обещава да направи актуализацията безплатна

Microsoft обяви пускането на новата операционна система Windows 11, това ще стане на 5 октомври. На потребителите на предишната версия на операционната система ще бъде предложена безплатна надстройка.

От 5 октомври магазините ще започнат да продават компютри с предварително инсталиран Windows 11. Тези, които купуват нови компютри с предварително инсталиран Windows 10, ще бъдат първите, които ще получат безплатен ъпгрейд.

Microsoft очаква актуализацията да бъде налична за всички отговарящи на условията устройства до средата на 2022 г.

Microsoft изброи основните нови функции на операционната система:

нов дизайн и системни звуци;
интегриране на чата на Microsoft Teams в лентата на задачите;
повече опции за работа в облака;
нов магазин за приложения на Microsoft Store, през следващите месеци те планират да интегрират приложения за мобилната операционна система Android;

оптимизация на системата за работа със сензорни екрани и гласово въвеждане.

Microsoft ще поддържа Windows 10 до 14 октомври 2025 г., пише The Verge.

Минималните системни изисквания за Windows 11 са процесор с тактова честота най -малко 1 GHz и две ядра, 4 GB RAM, 64 GB памет на диска.

Microsoft по -рано обяви, че Windows 11 е "най -сигурната" операционна система в семейството и работи по -бързо от Windows 10 в повечето задачи. Размерът на актуализациите за операционната система ще бъде намален с 40%, а ефективността му ще се увеличи поради подобрения в работата със задачи във фонов режим.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: