Пентхауз с размерите на градинска шатра е продаден в Лондон за невероятна сума

Пентхауз с размерите на градинска шатра е продаден в Лондон за невероятна сума Снимка: flipboard.com

Собственикът му се е сдобил с бижуто сред най-малките, но луксозни апартаменти във Великобритания срещу £ 325 000.

„Микро-пенхаузът“ в PrincesCourt на BromptonRoad е толкова малък, че последният собственик на имота наел архитекти от португалската фирма CaianoMorgado, специализирана в интериорен дизайн на минимални пространства, за да оползотворят всеки сантиметър на малкото жилище.

Апартаментът, с площ 39 кв. м. предлага обаче изискан екстериор, тъй като е на две крачки от Harrod's и HarveyNichols. 

Впечатляващата цена го класира сред най-скъпите, продавани някога в Лондон, с огромните £8.333 за квадратен метър.

Невероятно е, но в апартамента има легло, което се превръща в диван през деня, рафтове с вграден телевизор и кухненски бокс с фурна, котлони и мивка, вградени в преградната стена-шкаф на помещението. 

Тоалетната съчетава функцията на душ-кабина и се изолира от основното жилищно пространство с дървена плъзгаща се врата. Пътеката към хигиенния възел предлага умни решения за съхранение със система от шкафове. Разбира се, всичко е в бяло.

Малкото жилище на деветия етаж разполага с екстрите на сградата, една от които е денонощен портиер. 

Апартаментът бил пуснат на търг през декември 2019 г. от аукционерите Allsop, но официално продажбата се осъществи през декември 2020 г., постигайки цена от £ 325 000 – значително намаление от първоначално обяваните £400 000 през през януари 2018 г. 

Според лондонски брокери на имоти, в добрите квартали на Лондон трудно се намират малки апартаменти, така че цените им често са колосални. 

Тези жилища са идеални за обслужващ персонал на самата сграда, който да работи „на повикване” за останалите обитатели. Апартаментът в Princes Court се предлага и на краткосрочен наем – напр. докато посещавате Лондон, за да пазарувате в Harrod's или за Лондонската седмица на модата.

Невероятно е, но в същата сграда има още по-малък апартамент – нещо като луксозен килер от 27 кв.м., който в началото на годната се предлагаше за £150 000.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: