ЕК с висока оценка за ремонта на НСА, представя реновираната сграда в клип

ЕК с висока оценка за ремонта на НСА, представя реновираната сграда в клип Снимка: МРРБ

Над 3,6 млн. лв. от ОПРР са инвестирани в модернизиране на сградата на спортната академия в центъра на София

Обновената сграда на Националната спортна академия (НСА) „Васил Левски“ в центъра на София е представена в специален клип на Европейската комисия, съобщиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие и благоустройството.. Видеото е включено в поредицата "Истории от регионите" на Главна дирекция „Регионална и градска политика“ на комисията, която има за цел да представи успешни проекти в Европа, получили подкрепа от еврофондовете.

Над 3,6 млн. лв., осигурени от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., са вложени в реновирането на историческата сграда на академията. Извършени са основен ремонт и модернизация, включващи цялостно саниране, подмяна на дограма и нов покрив. Направено е преустройство във функционалното разпределение на помещенията. Подменени са подовите настилки и интериорните врати. Със средствата от програмата са изградени външен асансьор, нова абонатна станция и цялостна инсталация за отопление. Подменени са ВиК и ел.системите. Въведено е видеонаблюдение, СОТ, пожароизвестителна инсталация и др. Извършен е и основен ремонт на санитарните помещения, изградени са нови съблекални.

Сред придобивките за академията е многофункционална зала за спорт, която е изцяло новоизградена и обзаведена. По проекта е доставено и монтирано ново обзавеждане и оборудване за учебни зали и кабинети, лекционни зали, конферентна зала, библиотека, читалня и архив, както и на спортната зала и съблекалните. Обновената база е предназначена за образованието на 4800 лица, а до новото спортно оборудване възможност за достъп имат и граждани.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: