Във Франция на неваксинираните е забранен достъпът до транспорта, влакове и барове

Във Франция на неваксинираните   е забранен достъпът до транспорта, влакове и барове Снимка: pixabay

За да посетят търговски център, болница, кафене или ресторант във Франция, гражданите на страната трябва да представят „здравна карта“, която потвърждава, че нейният собственик е преболедувал COVID-19 или е завършил курс на ваксинация срещу болестта

Френският президент Еманюел Макрон обяви затягане на ограниченията за тези, които нямат ваксина срещу коронавируса в средата на юли, и за разширяване на списъка с местата, където достъпът им е спрян. Тези мерки влязоха в сила на 1 август.

Гражданите могат да получат „здравна карта“ на хартиен или електронен носител с помощта на приложението TousAntiCovid. Всеки медицински специалист може да попълни заявка за изготвяне на такъв сертификат.

Санитарен пропуск може да се получи и след отрицателен тест за COVID-19. Такъв документ ще бъде валиден  максимум 72 часа. След като медицинският специалист въведе резултата от анализа в системата, пациентът може да получи „здравна карта“ в SMS съобщение, по електронна поща, а също така да запише документа в приложението или да го отпечата на хартия.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: