Играчки от рециклирана пластмаса за по-зелено бъдеще

Играчки от рециклирана пластмаса за по-зелено бъдеще

Създателите на любимата на всяко момиченце кукла Барби обявиха, че компанията си поставя за цел до 2030 г. всички нейни продукти да са направени от 100% рециклирани, рециклируеми или биобазирани пластмасови материали. Като част от усилията за постигане на целта, Mattel представи линията Barbie Loves the Ocean - първата модна линия за кукли, изработена от 90% рециклирана пластмаса, събрана като отпадък в океана. 

Колекцията включва три кукли, чиито тела са направени от 90% рециклирани пластмасови части, както и задължителните плажни аксесоари за тях, също изработени от рециклирана пластмаса. Високите производствени стандарти на компанията гарантират, че тази линия осигурява същото качество на игра, каквото родителите очакват от Барби.  

Тази линия на Барби е още едно допълнение към нарастващото портфолио от целеви марки, вдъхновени от екологичното съзнание с основен фокус върху потребителите“, каза Ричард Диксън, президент и главен оперативен директор на Mattel.  

В допълнение компанията стартира програма за връщане на старите играчки – PlayBack, която е предназначена за възстановяване и повторно използване на пластмасовите материали от стари кукли Барби и техните аксесоари.  

Лимитирана серия гривни 4ocean x Barbie, също от рециклирани материали и ръчно изработени от занаятчии в Бали, също е част от плановете на компанията. За всяка продадена гривна неправителствената екологична организация 4ocean ще събере един килограм боклук от океаните, реките и крайбрежните линии.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: