FT: Сегашните автомобили са обречени на скорошно изчезване

FT: Сегашните автомобили са обречени на скорошно изчезване

Производството на електромобили още през 2025 г. ще изпревари по рентабилност колите, задвижвани с изкопаеми горива

Автомобилите с двигатели с вътрешно горене още в близко бъдеще ще минат на втори план на фона на нарастващата популярност на електромобилите, пише Financial Times. Изданието се позовава на ръководителя на направлението за разработване на електрическа мобилност при Volkswagen - Томас Улбрих. 

Според него още през 2025 г. електромобилите ще изпреварят по рентабилност колите, задвижвани от изкопаеми горива. Това ще стане на фона на строгия контрол на държавите върху изхвърляните газове (евро-7). Традиционните сега автомобили ще бъдат забравени.

Улбрих припомня, че новите стандарти ще започнат да действат през 2025 г. В съответствие с тях трябва да се постигне намаляване на изхвърлянето на въглероден диоксид в атмосферата десет пъти, а на азотните оксиди – два пъти, в сравнение с много строгия сега действащ стандарт евро-6.

На автомобилите, задвижвани с бензин, ще е необходимо прекалено скъпо доокомплектоване, за да постигнат такива показатели в намаляването на парниковите газове, пише икономическото издание. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: