Богатство от $ 100 милиарда имат девет човека в света

Богатство от $ 100 милиарда имат девет човека в света Снимка: pixabay

Състоянието на бившия изпълнителен директор на Microsoft Стив Балмър достигна 101 млрд. долара

Основателят на Oracle Лари Елисън също може скоро да се присъедини към „Клуб 100 млрд. долара“.

Състоянието на бившия изпълнителен директор на Microsoft Стив Балмър надхвърли за първи път 100 милиарда долара, сочат данните на индекса на милиардерите на Bloomberg.

Според агенцията за един ден състоянието на бизнесмена е нараснало със 731 милиона долара, до 101 милиарда долара. В резултат на това Балмър става деветият човек, чието състояние е повече от 100 милиарда долара, а сега Балмър е собственик на баскетболния клуб Los Angeles Clippers.

Лари Елисън, един от основателите на Oracle, за малко да стане десетият човек със състояние над 100 милиарда долара. След търговете на 7 юли състоянието му се увеличи с 2,24 млрд. долара, достигайки 98,6 млрд.

Основателят на Amazon Джеф Безос остава най-богатият човек. На фона на съобщенията, че Пентагонът е прекратил договор с Microsoft на стойност 10 млрд. долара след съдебен иск от Amazon, състоянието на бизнесмена достигна рекордна стойност и се оценява на 212 млрд. долара.

На второ място в класацията на Bloomberg е ръководителят на Tesla и SpaceX Илон Мъск със 177 млрд. долара, ред по-долу - шефът на Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH), държащ Бернар Арно със 169 млрд. долара. На четвърто място е основателят на Microsoft Бил Гейтс, чието състояние се оценява на 148 млрд. долара, на пето е ръководителят на Facebook Марк Зукърбърг със 130 млрд. долара.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: