Фючърсите на акции в САЩ се покачват със започване на търговската седмица

Фючърсите на акции в САЩ се покачват със започване на търговската седмица Снимка: FactSet

Фючърсите на акциите в САЩ се повишиха, но печалбите бяха ограничени от притесненията поради лекото покачване на случаите на коронавирус.

Акциите на големите технологични компании Apple и Microsoft се увеличиха в търговията преди пазарите. Акциите на авиокомпаниите и казината бяха по-ниски, но търговците на дребно достигнаха по-високи стойности при търговията на пазара.


Средните фючърси на Dow Jones Industrial бяха по-високи със 110 пункта, или с 0,5%. От друга страна, фючърсите на S&P 500 и на Nasdaq-100 спечелиха малко преди откриването. Основните средни стойности за американските акции бележат четвъртите си седмични печалби за последните пет седмици. И Dow, и S&P 500 напреднаха с поне 1% миналата седмица, докато Nasdaq Composite поскъпна с над 3%.


Apple и Microsoft спечелиха най-малко 0,5% в търговията преди пазарите, тъй като инвеститорите купуваха технологични акции, които проявяват устойчивост по време на пандемията. Акциите на модната верига Gap бяха по-високи с 5% при търговията на пазара. Акциите на American Airlines обаче бяха по-ниски със 7%, след като тя заяви, че търси ново финансиране. United също се търгуваше по-ниско.


Броят на новопотвърдените случаи на коронавирус в САЩ и другаде по света продължава да нараства, повдигайки въпроси за глобалното икономическо възстановяване. Неотдавнашното развитие на пандемията в някои щати накара Apple да затвори някои от своите магазини. Междувременно търговска група заяви, че круизни линии доброволно са прекратили всички пътувания до 15 септември.


Мисля, че може би пазарът е преминал своята фаза на „линейно" възстановяване, тъй като инвеститорите осъзнаха, че коронавирусът не е краят на света - казва Вито Раканели, анализатор на пазарното разузнаване на Fundstrat Global Advisors. - Но данните остават смесени и страхът от COVID-19 остава силен, което е разбираемo."


S&P 500 е скочил с над 41% по-високо, откакто достигна най-ниската си стойност на 23 март. За тримесечието по-широкият пазарен индекс се повиши с близо 20%.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: