Прогноза: Курсът на биткойна ще падне до нула

Прогноза: Курсът на биткойна ще падне до нула Снимка: pixabay

Инвеститорът Джим Роджърс нарича криптовалутата балон.
Милионерът обясни защо цифровите пари нямат бъдеще и каква роля ще играят властите на големите държави в това.

Биткойнът остава в състояние на балон и стойността му ще започне да намалява, докато не спадне до нула, заяви американският инвеститор Джим Роджърс. Той обясни, че криптовалутите не могат да съществуват, тъй като те не се контролират от властите, пише AERA dot.

„Властите имат нещо, което криптовалутата няма. Oръжие. Поради тази причина считам, че с времето криптовалутите ще изчезнат, тъй като стойността им не се основава на въоръженото влияние на властите“, подчерта милионерът.

Според него с течение на времето всички пари ще станат дигитални, но това не означава, че криптовалутата ще стане по-широко разпространена. Роджърс счита, че тя няма да стане нов вид платежно средство.

Всички разплащания се правят с използването на електронни пари в смартфон. Подобни бизнес практики вече стават реалност. Но трябва да се разбере, че електронните пари в смартфона се контролират от властите. Виртуалните валути извън контролираните от властите няма да се приемат като средство за разплащане“, заяви Роджърс.

През 2017 г. той заяви, че криптовалутите „изглеждат и миришат“ като балон. Инвеститорът подчерта, че увеличението на цената на дигиталните пари стотици и хиляди пъти не е предизвикано от нищо, а биткойнът е хазартна игра, но не и инвестиционна цел.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: