До началото на следващата седмица трафикът между България и Гърция ще се нормализира

До началото на следващата седмица трафикът между България и Гърция ще се нормализира Снимка: mtitc.government.bg

От днес на ГКПП „Кулата-Промахон“ ще има разположени 3 мобилни екипа и 34 допълнителни служители на реда

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров обсъди с посланика на Гърция в България Димитрис Хронопулос възможностите за намаляване на трафика и свободното придвижване на хора и стоки през граничните пунктове с южната ни съседка, съобщиха от пресслужбата на транспортното министерство.

Министърът заяви, че от опашките по границите страда не само бизнесът, който губи реални средства, но и хората, които трябва да стоят в автомобилите и камионите при тези температурни условия.

Посланикът увери министър Георги Тодоров, че гръцката страна е предприела необходимите действия за облекчаването на преминаването през границите между двете страни, като очакванията са до началото на следващата седмица трафикът да се нормализира.

Димитрис Хронопулос информира министър Георги Тодоров, че от днес на ГКПП „Кулата-Промахон“ ще има разположени 3 мобилни екипа и 34 допълнителни служители на реда. 

Днес ще бъде отворен и пунктът Илинден – Ексохи. Той посочи, че Гърция отваря два нови пункта със Северна Македония, което също ще допринесе за намаляване на трафика през Кулата – Промахон.

Министър Георги Тодоров постави въпроса за увеличаване на работното време на ГКПП „Маказа-Нимфея“ от 7 на 24 часа. Очаква се тази възможност да бъде разгледана от гръцка страна.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: