Възстановяват се редовните полети между Русия и България

Възстановяват се редовните полети между Русия и България

От днес се възстановява и продажбата на туристически пакети

От днес, 28 юни, се възстановяват редовните полети между Русия и България, съобщава Министерството на външните работи. Решението е взето преди седмица на заседание на оперативния щаб на руското правителство за предотвратяване на разпространението на коронавирусната инфекция в Руската федерация. 

Четири пъти седмично ще се изпълняват двупосочни полети от Москва до София, Варна и Бургас, а един път седмично ще има полети от Екатеринбург и Ростов на Дон до Варна и Бургас, от Самара до Бургас и от Минерални води до Варна.  

Оперативният щаб е съгласувал увеличение на рейсовете и честотата на полетите до Атина, като се откриват редовни линии до Солун, Ираклион, Корфу и Родос. Възобновяват се авиовръзките на Русия с Белгия, Йордания, Ирландия, Италия, Кипър, Република Северна Македония, САЩ, както и с Турция. 

В разгара на летния туристически сезон България е една от най-желаните дестинации. Интернет платформите за продажба на самолетни билети отчитат увеличено търсене на полети до България. Средната цена на еднопосочен билет в момента е около 400 евро, но участниците на пазара очакват поевтиняване в близките седмици. От днес се възстановява и продажбата на туристически пакети, съобщиха от Асоциацията на туроператорите в Русия. 

Според Румен Драганов, председател на Института за анализи и оценки в туризма, България може да очаква до 10 000 руски туристи месечно. 


 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: